Igloo kylbox

Igloos kylboxar tillverkas i Usa och boxarna jag nu recenserar heter Marine Ultra 51 lit. Har använt boxarna under sommaren 2015.  Jag köpte 2 st då jag och familjen brukar tillbringa upp till en vecka i vildmark och då är det bra med dubbla,den ena fyller jag med 2 lit petflaskor med is som legat i frysen minst 3 dygn innan. Den andra fylls med matvaror och drycker och det är denna boxen som öppnas titt som tätt,isen i denna box smälter på ett par dygn och då byter jag ut den mot nya från`”isboxen”. Har haft kylskåpskyla i 6 dygn på detta viset vilket är fantastisk lyx när man är ute i fält,vattenförsörjningen får man på köpet allteftersom isen smälter.

143

Sjätte dygnet och fortfarande is!

Fyller man boxen så blir det en del vikt,handtagen som är gummerade för bästa grepp känns hållbara och även med 40 kg i boxen så kan man lita på de. I botten finns en plugg man kan öppna för att få ur vätskan om man har iskross eller annan vätska som läckt ut. Med en liten bit vaxduk på boxen har man ett litet bord som ju också fungerar som stol. Fiskar man fet fisk som t.e.x makrill räcker det med kort stund utan kyla för att fisken skall bli förstörd,här är en bra kylbox ett måste. Var nyligen ute på makrillfiske och tog vara på 60-70 st,temperaturen var 25 grader och gassande sol,med is både under och över fisken så höll de sig ända tills det var dags att rensa de på kvällen.

088

På dessa lades 4 st 2 lit petflaskor med is vilket höll fisken kylskåpskall hela dagen.

Igloo gör nog några av världens bästa boxar och nu när jag upptäckt vilken skillnad det är på en kvalitetsbox så blir det aldrig något annat för egen del.

Betyget blir 5 kalla klampar av fem möjliga!

021

Cool stol

 

Happy Angler har Iglooboxar i sortimentet,där finner ni fler modeller och priser. Klicka på den blåmarkerade Igloo ovan för att komma direkt till de olika boxarna.

Med vänlig hälsning Jarmo Kuisma

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *