Ibland hänger allt på en skör tråd

Jag (Josef) och min bror Joel hade planerat att fiska abborre tidigt på morgonen.

Kl var ställd på 0400 detta för att hinna till första ljuset som är så viktigt att ta vara på när jakten på stor abborre är på schemat. Ska tilläggas att familjen inte blir drabbad när vi hade planerat att köra fram till kl 0900. Kan vara smidigt då tiden för fisket kan vara begränsad när man har små barn. Det börjar bra då Joel levererar några fina abborrar.

Morgon pigg abborre

Morgon pigg abborre

Kräft ätare

Kräft ätare

I detta vattnet finns det rikligt med kräftor det kan ni se på grund av dom otroligt vackra röda fenorna på bilden ovan. Nu kommer vi till min teori om varför abborrar som äter kräftor har så korta hugg perioder. Kräftorna börjar att röra sig vid första ljuset samt vid skymning och då är det lättare för rovfisken att upptäcka dom. Vi provar lite allt möjligt jigg, Popper, crankbait, det som funkar best är jigg då vi låter jiggen ligga stilla några sec på botten för att sedan lyfta upp jigg med korta vev tag. Detta stödjer min teori att abborren som äter kräftor hugger tidigt och sent på dagen. Men nu ska jag komma till varför denna morgon var speciell. Jag hade tappat en hel del jiggar på grund av mycket stenig botten. Använder mig av 0.50 fluorocarbon tafs när jag fiskar abborre för att klara eventuella griniga gäddor. Nu till saken!!! Jag hade glömde att ta med mig fluorocarbon så jag körde som vi säger utan skydd :). Se på filmen nedan så förstår ni vad jag menar skitfiske på er Med vänlig hälsning, Josef Pilot Happy Angler PRO TEAM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *