Härligt Abborrfiske

Blev inbjuden att fiska efter stor abborre med Kristian Keskitalo och skickliga Jimmy Bylund. Vi skulle mötas upp i Örebro kl 05:00 så blev till att ställa klockan på 02:30, härligt!

Blev mycket härligt fiske snack i bilen på väg mot sjön.

Underbar morgon.

Underbar morgon.

Magiskt!

Magiskt!

På första stoppet så var det inte mycket aktivitet, bara ett hugg och gäddkungen Jimmy drog en liten gädda. Så vi bestämde oss för en förflyttning. Det visade sig vara ett lyckat drag då vi snabbt såg stor abborre som jagade löja i vattenytan. Vi slängde ut våra poppers och adrenalinet pumpade medans abborrarna attackerade våra beten likt en vargflock som jagar.

Krille med en fin popprad abborre!

Krille med en fin popprad abborre!

Jimmy med dagens största på 1,3kg

Jimmy med dagens största på 1,3kg

Min största tog på ett crank bait från rapala.

Min största tog på ett crank bait från Rapala.

De stora abborrarna jagar oftast bara en kort men intensiv stund i gryningen och skymningen så då gäller det att vara snabb. Vi körde ett tag alla tre med poppers och kastade i samma linje med kanske 1-2m ifrån varandra för att på så sätt hålla kvar abborr stimmet så länge som möjligt.

När racet var över på grynnan så började vi istället fiska i branterna på 7-11m med jigg då denna skönhet högg på min jigg från KP-baits.

IMGP2698

Det blev lunch och Kristian var tvungen att avvika men jag och Jimmy bestämde oss för att fiska fram till skymning för att eventuellt få ett till abborr race. Under dagen fick Jimmy bäst och det på baby buster jerk runt grynnor på 4-6m.

IMGP2700

Men de var verkligen ingen fart på borren under eftermiddagen och dagen blev till kväll. Just när vi var på väg att ge upp, då från ingenstans började vattnet koka med stor abborre runt hela båten.

IMGP2708

 

Blev ett kort race på kanske 10min men ack så kul :)

Det var första gången jag provade att fiske med popper efter abborre och vilket spännande fiske! Om ni inte provat så gör de, ni kommer bli helt fast.

Med vänlig hälsning Joel Pilot Happy Angler PRO TEAM

2 Kommentarer

 1. Patrik Johansson

  Tjena, intressant läsning och kul att ni hade lyckat fiske. Jag har försökt mej på popper i några omgångar, senast igår vid skymning. Det kan ju ha varit så att betesfisken levde om på ytan men att det inte fanns någon skymt av abborre, men jag vet verkligen inte hur jag ska bemästra popper-draget? Hur vevar man in? Rycker man hela tiden in draget? Eller är det bara ibland? Stannar man upp emellanåt? Det är väl ganska snabbt mellan kasten? Hoppas att jag kan få lite pointers. Skitfiske på er.

  • Hej,
   Sorry för sent svar,

   Ryck hem poppern med ryckningar neråt samma princip som jerkfiske, gör oregelbundna stopp det är oftast vid vevstoppen huggen kommer. Var inte rädd för att göra längre stopp eller låta poppern ligga kvar någon sek när du är vid båtkanten huggen kan komma just vid båtkanten. Gör mothuggen med fördel neråt annars riskerar du att poppern lämnar ytan och flyger i luften några meter, då tappar du kontakten med abborrstimmet. Du kommer bli helt fast när du får abborre på popper de är GRYMT KUL! Med vänlig hälsning Joel Pilot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *