2015 ett helt underbart fiskeår

Detta år har jag satsat hårt på att få en gädda på över 10 kg då mitt personliga rekord var 9.6 kg och var från 2008. Men målet var att ta en stor gädda 2015 och över den magiska gränsen 10 kg.

En fin gädda men fattades några kilon till mitt mål

En fin gädda men fattades några kilon till mitt mål

Många timmar senare 😉

Ännu en fin men inte rätt länd.

Ännu en fin men inte rätt länd.

Jag visste om jag ska ha en möjlighet att ta en 10 kg eller mera så måste allt stämma innan leken behöver en hon gädda vara någonstans vid 107cm och full av rom för att pressa vågen över 10kg sträcket. Jag gjorde en satsning med Kristian Keskitalo på Vättern där vi körde pelagisk spinnfiske och efter 4.5 timmar från ingenstans hög hon och döm av min förvåning då hugget var 2m från båten här kan ni se filmen gäddan vägde 9.1 åååååå så nära men så långt ifrån.

Vacker Vättern gädda

Vacker Vättern gädda

April månad jag fyller år vad bättre än att vara ledig och fiska 4 dagar efter min dröm gädda, vi är i Vänern som har stora långa gäddor. Tiden är perfekt för stora tunga gäddor. Det börjar bra då fisket är stundtals helt sjukt, och så pangar det till i mitt spö jag skriker ”den är tung” och jag känner att det är en meters fisk men hur lång är den och har den lekt är frågan?

Rätt längd men den hade lekt 109cm 9.2kg faaan.

Rätt längd men den hade lekt 109cm 9.2kg faaan.

4 april min födelse dag :) Dag 3 på våran satsning vi hade kört halva dagen och Annti Heinonen hade precis landat en super fisk på 122cm och 11.7kg urlekt fisk. Nu började jag så smått att inse att jag måste ha oerhörd tur för att få en fisk som är lång och som inte har lekt. Jag kastar iväg min Big Mc Rubber vevar in den sakta precis innan jag ska lyfta betet ur vattnet så ser jag en stor skalle sluka betet. ”Stor fisk skriker jag” Kristian säger där där har du din 10a jaaaaa lyckan är total men är den över 10 kg?

En orörd vacker dam på 109cm 11320g sprickfärdig.

En orörd vacker dam på 109cm 11320g sprickfärdig.

Se filmen här där det kommer upp 2 st över 11kg.

&nbsp

Vilken lycka betet som jag använde mig mest av var Big Mc Rubber och UKKO JERK.

Byter tema till min favorit fisk ABBORRE jag hade ett gammalt person bästa som löd 1050g skulle jag lyckas även med abborre 2015? Jag Jonas Olsson och Kristian bestämmer oss för att göra en satsning på stora abborrar. Vet inte hur jag ska börja men på natten innan är det 10- och när vi kommer fram till stället är det en tunn is skorpa i viken. Vi kör runt lite med Jonas båt för att isen ska gå sönder efter någon timme försvinner isen och vi kan fiska obehindrat. Det går 3 timmar utan en ända abborre men från ingenstans börgar gäddorna vakna vi drar säkert ett 20 tal gäddor och börjar att undra om det finns några modiga abborrar där. Men som på en given signal slutar gäddorna att hugga. Det går en halvtimme sen skriker Jonas abborre. Sen kan jag bara säga att vi hade vårt bästa abborrfiske i livet. Se på denna film där vi tar 21 abborrar över 1kg och 2 st över 1500g och en topp på 2kg som jag hade turen att kroka.

Här kommer lite bilder på mina största abborrar.

Fin abborre 1.5+

Fin abborre 1.5+

Helt otroligt dubbel hugg 2 st 1.5+

Helt otroligt dubbel hugg 2 st 1.5+

Och sen min dröm abborre jaaaaaaa 2 kg

Lycka 50cm 2kg min livs fisk

Lycka 50cm 2kg min livs fisk

Ett stort tack till Jonas Olsson gjorde detta möjligt.

Glad kompis (Jonas Olsson)

Glad kompis (Jonas Olsson)

Ok nu trodde jag att det skulle vara slut på person bästa men vad som händer sen är helt sjukt jag säger bara stoooor röding 😉 Ännu ett pass med Jonas Olsson då kan allt hända. Så här ser en fin röding ut ca 2.5 kg.

Trollad röding

Trollad röding

Vertikalt fiske på g samma denna gång segt fiske hela dagen sen händer det något jag släpper på ett stooort eko fisken möter och jag vevvar snabbt upp min jigg 1.5 m under båten tar det tvärstopp va fan har jag krokat!!!! Då fisken högg så nära vattenytan och jag är van med gäddor tar jag den Alaska hårt….. fisken hinner inte vända ner mot djupet, den sitter i håven. Kan knappt tro att det är sant…. vågen visar 5.7kg troligt vis en av dom större rödingarna tagen på vertikal 2015.

Jonas Olsson håvar säkert som vanligt.

Jonas Olsson håvar säkert som vanligt.

Fisken är pigg då den inte behövde kämpa i vattnet.

Fisken är pigg då den inte behövde kämpa i vattnet.

80cm 5.7kg röding lycklig fiskare.

80cm 5.7kg röding lycklig fiskare.

Det bästa var och se denna vackra fisk simma hem i djupet. Tack återigen Jonas Olsson.

Lycklig kille :)

Lycklig kille :)

Hur ska jag kunna toppa detta 2016? Blir svårt men försöka ska jag. Skulle vilja tacka mina sponsorer för ett kanon år tack Happy Angler, Volkswagen, Scania för ert stöd 2015. Speciellt tack till Joel Pilot, Jonas Olsson, Kristian Keskitalo, Jarmo Kuisma, Och inte minst hon som gjort allt detta möjligt förstående fru Mona Pilot./ Med vänlig hälsning, Josef Pilot Happy Angler PRO TEAM.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *